Website software

Voor het maken van een eigen website is het verstandig een beheertool te gebruiken. Een dergelijke tool wordt bovendien wel een CMS pakket genoemd. U kunt over een CMS pakket meer te weten komen middels het artikel Afkorting CMS. Na het kopen van het CMS systeem kan het direct op uw webhostingpakket worden geïnstalleerd.

Het installatie script zal worden aangeroepen bij uw eerste bezoek aan uw website direct na het overzetten van de bestanden. U stelt de website titel en de meta gegevens gedurende de installatie. Gedurende de installatie is tevens het aanmaken van een beheerdersaccount mogelijk. U kunt met dit account inloggen op de beheeromgeving en beheerderstaken uitvoeren.

Wilt u aanbevelingen van klanten op uw website tonen? Het CMS systeem biedt functies om dat op makkelijke verstandige te doen. Er zal verder een scherm zijn waarmee u simpel banners aan uw website toevoegt. Banner rotatie is zeer makkelijk in te schakelen.

Wilt u verkopen met behulp van uw website, dan biedt het CMS systeem daarvoor mogelijkheden. Op het moment dat u wilt kan het gehele bestelproces inclusief betaling online verlopen. De klant kan eventuele digitale producten meteen downloaden nadat hij heeft betaald. Van uw kant wordt alleen verwacht dat u de betaalkoppeling goedzet. Daarnaast middels de e-mail ontvangt de klant eventueel een download link naar digitale producten. U kunt middels het beheerpaneel de statische teksten binnen deze e-mail aanpassen. Deze optie heeft u verder bij andere e-mails en teksten op uw site. Wilt u het CMS systeem eerst proberen voordat u het aanschaft?