Uw nieuwe startpagina bouwen

Een startpaginascript is een speciaal exemplaar van een CMS pakket. Regelmatig stapt men ook van een verouderd startpagina script over op een nieuwer en moderner PHP startpaginascript. Vaak heeft een dochterpagina een bepaald onderwerp. Voor een eigen startpagina website maken kunt u meer tips vinden in het artikel Eigen startpagina maken.

Een eigen account is te maken via het aanmeldformulier. Gebruikers kunnen dit account gebruiken om in de beheeromgeving in te loggen. Als de gebruiker is ingelogd kan de gebruiker in het beheergedeelte simpel een eigen startpagina creëren.

Een startpaginascript wordt in de regel in de programmeertaal PHP gemaakt. Gegevens worden door het script opgeslagen in een MySQL database. Vraag voor de zekerheid aan de ontwikkelaar welke hosting u het beste kunt afnemen. De link die hierboven wordt vermeld wijst naar een website die meer artikelen bevat. U vindt in een aantal artikelen een verwijzing naar een professioneel startpagina script. Een aantrekkelijke mogelijkheid is de automatische verkoop van links. Men zal echter wel alleen bereid zijn om te betalen wanneer dat iets voor hun toevoegt. U moet dus een interessante site hebben.

Wilt u een kwalitatieve startpagina website dan dient u verschillende zaken aan te houden. De zoekmachine kan zien of de pagina voor de bezoekers goed is. Is dat het geval dan stijgt uw website weer een beetje in de zoekresultaten van Google.

De typische indeling komt oorspronkelijk van startpagina.nl waarvan veel klonen zijn gemaakt. U kunt opgeven via welk subdomein uw nieuwe startpagina bereikbaar moet zijn. Uiteraard mag het subdomein niet al in gebruik zijn.