Uw nieuwe CMS website samenstellen

Mogelijk wilt u graag uw eigen website bouwen, maar weet u niet hoe u dat moet doen. In dat geval kunt u een CMS pakket gebruiken en toch de website maken. Voor het werken met een CMS programma is geen technische kennis vereist. Naast een CMS programma is er een domeinnaam nodig en een webhosting pakket. Staat het eenmaal geïnstalleerd dan hoeft u alleen maar in te loggen in het beheergedeelte om uw website te beheren.

Een door u via de beheeromgeving gemaakte aanpassing wordt na het opslaan door het CMS systeem vertaald naar de techniek. Van een onderdeel dat is aangepast, wordt meteen de aangepaste versie op uw website weergegeven. Een aangepaste tekst wordt direct online zichtbaar zodra u de aanpassing heeft opgeslagen. Door middel van een beheergedeelte is uw website eenvoudig aan te passen. Omdat u een beheeromgeving gebruikt, is het aanpassen van bronbestanden op de server verleden tijd. Afbeeldingen hoeft u niet via FTP over te zetten naar uw webruimte. Afbeeldingen kunt u op een eenvoudige wijze via de beheeromgeving aanbieden. Als u dat wilt dan kunt u ook accounts voor anderen aanmaken. Met dit account kan iemand inloggen en ook dingen op de website veranderen. Zeer nuttig als u in een team werkt.

Het zou kunnen dat u nu wilt weten welke voordelen een CMS pakket nog meer te bieden heeft. Veel tips kunt u vinden in het artikel Een website bouwen. Mensen die de kennis niet hebben, zijn niet de enigen die baat bij een CMS pakket hebben. Ook voor mensen die deze kennis wel hebben, biedt een CMS pakket een hoop voordelen. En eigen HTML design kan bijvoorbeeld met een CMS worden ingeladen. Dit is iets dat u ook kunt doen met een ontwerp dat u eventueel door een webdesigner heeft laten bouwen. Nadat de installatie is voltooid, kunt u beginnen met het aanpassen van de website content. Het installatiescript creëert de databasetabellen en maakt uw beheerdersaccount aan. Met dit beheerdersaccount kunt u vervolgens inloggen in de beheeromgeving. De aanpassing is vervolgens via het beheergedeelte gemakkelijk door te voeren.