Uw eigen webwinkel maken

De scripttaal PHP is uiterst handig voor het bouwen van complexe websites. PHP kan worden gebruikt om een webwinkel in te bouwen. Een in PHP geschreven script kan vrij gemakkelijk in het gebruik zijn om een eigen webshop in elkaar te zetten. Het onderhoud en het bijhouden van een webwinkel zal in de regel relatief goedkoop zijn. Ook met een wat lager budget kunt u toch een eigen webwinkel beginnen.

Heeft u uw eigen advertentiesite online, dan kunt u daar op diverse manieren geld aan verdienen. Op diverse wijzen kunt u extra inkomen genereren door affiliate banners te plaatsen op uw advertentiewebsite. Wanneer een advertentie geplaatst wordt, kunt u tevens geld verdienen door betaalde rubrieken aan te maken.

Het is niet moeilijk om zelf een webshop te maken. Een webshop PHP script is via het artikel een webwinkel beginnen te vinden. Het script dat via die pagina te vinden is, is ontwikkeld met PHP. Met behulp van een webwinkel kunt u uw producten online aanbieden. Daarbij is het mogelijk om uw klanten online te laten betalen. Wanneer er iets is besteld, zult u informatie omtrent de bestelling per e-mail ontvangen. De spullen worden aan de hand van een bestellijst opgestuurd die u per e-mail als verkoper zult ontvangen.

U kunt heel makkelijk de bestanden van het script overzetten naar de server. De eerste keer dat u de site bezoekt wordt het installatieprogramma gestart. Tijdens het installeren kan de belangrijkste informatie ingevuld worden. Een voorbeeld van wat u alvast kunt invullen zijn de meta gegevens zoals een korte beschrijving en keywords voor de zoekmachine. Verder zijn de gegevens van de database ook in te vullen. Daarnaast kan er een gebruikersnaam met een bijbehorend wachtwoord ingesteld worden.