Systemen voor site bouwen

Staat het maken van een website op uw planning? Een aantal dingen moeten noodzakelijkerwijs geregeld worden. U zult veel aan een eigen domein hebben. Kies daarbij een naam die gerelateerd is aan uw onderneming. Daarnaast is het afsluiten van webhosting van belang. U dient de bronbestanden van het CMS pakket te kopiëren naar de server.

Het installeren kan op diverse wijzen plaatsvinden. Soms moet u een bestand handmatig aanpassen en de gegevens van de databaseverbinding in het bestand plaatsen. In een aantal gevallen dient u zelf met SQL statements de database tabellen aan te maken. Maar het kan ook zijn dat dit wordt gedaan door een afzonderlijk script, die wordt aangeroepen tijdens de eerste keer dat u de website bezoekt. In dat geval zullen een hoop van de hiervoor genoemde handelingen door het installatiescript uitgevoerd worden.

U zou CMS afkorting kunnen doornemen wanneer u nog op zoek bent naar een geschikt CMS programma. Het is mogelijk om een demo website te zien die is gebouwd met het CMS programma. Op basis van onder andere de demo website kunt u besluiten om het CMS programma te kopen of niet.

De beheeromgeving is een belangrijk onderdeel van het CMS programma. U kunt het beheerpaneel via een speciale link bezoeken. Via een inlogformulier logt u dan in op het beheerpaneel. Eenmaal ingelogd kunt u allerlei instellingen rondom uw website heel eenvoudig wijzigen. Tevens kunt u anderen in het systeem beheerder maken. Het samen aan de website werken is dan mogelijk.

De formulieren op uw site kunnen heel eenvoudig door u worden aangepast. U kunt velden aan een formulier toevoegen of bestaan velden wijzigen of verwijderen. Daarbij kunt u velden zo instellen dat deze verplicht ingevuld moeten worden. De door de bezoeker ingevulde gegevens zult u in een e-mailbericht ontvangen.