Site beheren tools

Voor het gebruik van een CMS pakket heeft u niet veel kennis van websites maken nodig. Hierdoor hoeft u geen programmeur te zijn om toch een website te kunnen maken. En de kennis over het gebruik van een CMS is altijd handig. Doet u het onderhoud van de websites van klanten erbij, dan zorgt dat toch weer voor extra inkomen. Kennis over CMS systemen is dus niet alleen voor uw eigen sites handig. U kunt CMS systeem raadplegen als u hier graag meer over weet. Het artikel geeft u inzicht in de verschillende beheertaken die u met een CMS pakket kunt uitvoeren. Daarnaast heeft u door het CMS systeem nauwelijks kennis van de techniek nodig bij het in elkaar zetten van een website. Verschillende onderdelen van uw website krijgen een eigen beheerscherm binnen de beheeromgeving. De inloggegevens van de beheeromgeving stelt u tijdens de installatie van het CMS pakket in. Een afzonderlijk installatiescript ondersteunt u daarbij.

Gedurende het installeren maakt het content management systeem een beheerdersaccount aan. Op een later tijdstip kunt u de inloggegevens gebruiken om bij het beheerdersgedeelte te komen. Voor het gebruik van het beheerpaneel is weinig verstand van websites bouwen nodig. Het scheelt vooral tijd want het bouwen van een beheer script voor uw website gebeurt niet in 1 dag.

Het content management systeem dat u via de link kunt kopen, bevat ook een module voor gebruikersbeheer. Het is geen enkel probleem om met meerdere mensen aanpassingen aan de website te verrichten. U hoeft dan niet uw eigen inloggegevens aan anderen te geven. De ander krijgt met zijn eigen gebruikersaccount toegang tot het beheerpaneel. Iemand kan zijn wachtwoord kwijtraken. Via het inlogformulier kunnen instructies worden opgevraagd voor wachtwoordherstel. Deze instructies ontvangt de gebruiker op het e-mailadres dat aan het account is gekoppeld.