Nieuwe site bouwen

Een eigen website kan eenvoudig gerealiseerd worden met een CMS systeem. Met een CMS systeem brengt u op een simpele manier wijzigingen aan op uw nieuwe website. Laat u goed informeren, want CMS systemen zijn er in verschillende soorten en maten. Er zijn zowel gratis CMS pakketten als CMS pakketten die geld kosten. Wilt u meer weten dan is het artikel afkorting cms een goed beginpunt. Van daaruit vindt u verwijzingen naar andere websites over CMS pakketten. Op bepaalde vlakken kan een commercieel CMS kostenbesparende effecten hebben. Soms is voor een gratis pakket alsnog een betaalde extensie nodig voor specifieke opties. In veel gevallen worden de gemaakte kosten voor een CMS pakket dat niet gratis is in veelvoud terugverdiend.

Er zijn CMS systemen puur voor een bepaald type website. Neem bijvoorbeeld het startpaginascript. Dit script is puur bedoeld voor het bouwen van een eigen startpagina website. Hierbij zal men geen kennis van HTML en CSS nodig hebben. Gebruikers kunnen paginabeheerder worden door een account op uw website aan te maken. Wijzigingen zijn met een CMS pakket snel aangebracht. Ook programmeurs die wel zulke kennis hebben, maken veelvuldig gebruik van bestaande CMS systemen. De website beheren door de code aan te passen, kost nu eenmaal meer tijd. Ook maatwerk wordt vaak bovenop een bestaand CMS systeem gebouwd. Anders zou de programmeur bij maatwerk ook de functies die al in een bestaand systeem zitten opnieuw moeten programmeren. Een goede programmeur heeft vaak de mogelijkheid om een bestaand CMS pakket uit te breiden.

Het programmeren van paginabeheer is bijvoorbeeld niet nodig als u een bestaand CMS pakket gebruikt. Daarbij kan zelf programmeren langer duren dan u vooraf had gedacht. Met sommige CMS systemen is het mogelijk een eigen website template te gebruiken voor uw website. Daarnaast zal een met het CMS meegeleverde layout kiezen vaak mogelijk zijn.