Maak een eigen startpagina

Vanzelfsprekend kunt ook u de trotse bezitter van een startpagina website worden. Het zal tijd kosten om zelf een script hiervoor te schrijven. Een bestaand startpagina script gebruikt zal eenvoudiger zijn. Een startpagina script is een speciale vorm van een CMS pakket.

Een startpagina script moet op uw webruimte geïnstalleerd worden. Is de installatie gelukt, dan kunt u beginnen met het aanmaken van dochterpagina’s en het plaatsen van content. Het is voor bezoekers mogelijk om een account aan te maken. Hiermee kunnen ze een eigen startpagina aanmaken en interessante links toevoegen. De mogelijkheid om links met het startpagina script te verkopen is interessant. Op deze manier heeft u de kosten van het script na enige tijd dubbel en dwars terugverdiend.

Hierbij hoeft u zelden iets handmatig te doen als beheerder zijnde. Het script kan zelf nagaan of de betaling gelukt is. Het script zal de link direct aan de website toevoegen wanneer de betaling zonder problemen verlopen is. U kunt zelf bepalen welke bedragen u rekent. Het bedrag dat u vraagt kan voor een link op de homepage hoger zijn dan voor een link vanaf een gewone dochterpagina. Een link op de homepage wordt vaak als waardevoller beschouwd. U kunt de pagina Eigen startpagina maken lezen als u meer over dit soort scripts zou willen weten. Wat u naast een script nodig heeft is een leuke domeinnaam en webhosting. Wanneer u dit allemaal heeft geregeld, dan kunt u het script probleemloos installeren.

Een meegeleverd installatie script zal meestal de tabellen aanmaken in de database. Het handmatig aanmaken van de tabellen is dus niet nodig. Dit vergemakkelijkt het installeren en gebruiksklaar maken van het script. Gebruikers kunnen paginabeheerder worden door een account op uw website aan te maken.