Je nieuwe CMS website maken

Wilt u snel een website maken, gebruik dan een CMS systeem hiervoor. Dit systeem zorgt ervoor dat u met relatief weinig technische kennis uw website kunt aanpassen. Er bestaan verschillende soorten CMS systemen. U kunt zowel een CMS systeem kopen als een CMS systeem gratis downloaden. Neem CMS website door als u meer over de mogelijkheden met een CMS zou willen weten. Er worden daar ook een paar uitstekende CMS systemen aanbevolen. Op bepaalde vlakken kan een commercieel CMS kostenbesparende effecten hebben. Bepaalde functionaliteiten hebben bij een gratis CMS pakket een betaalde uitbreiding nodig. Meestal zullen de kosten in veelvoud worden terugverdiend in beide gevallen.

Sommige scripts zijn bedoeld voor het maken van een specifiek soort website. Het startpaginascript is een voorbeeld van een specifiek CMS. U zult dit voornamelijk voor het maken van een startpagina website gebruiken. Hierbij zal men geen kennis van HTML en CSS nodig hebben. Bezoekers kunnen met het script ook zelf beheerder van een dochterpagina worden. U kunt met een CMS systeem dus op een makkelijke manier uw website wijzigen. Ook programmeurs die wel zulke kennis hebben, maken veelvuldig gebruik van bestaande CMS systemen. Ze maken het beheren simpelweg een stuk eenvoudiger. Programmeurs zullen nieuwe functionaliteiten vaak bovenop een reeds bestaand CMS pakket bouwen. Zo hoeft men functies die al in het bestaande systeem zitten, niet opnieuw te schrijven. Waarom zou men het wiel opnieuw moeten uitvinden?

Het schrijven van een nieuwe pagina op uw website is een voorbeeld van wat niet opnieuw geprogrammeerd te worden. Met een bestaand CMS voegt u binnen een handomdraai een formulier toe aan uw website. Met sommige CMS systemen is het mogelijk een eigen website template te gebruiken voor uw website. Heeft u geen eigen ontwerp dan kunt u een opmaak kiezen die met het CMS pakket is meegeleverd.