Hoe bouw je een startpagina

Startpagina links kunnen helpen om een betere positie in de zoekmachines te krijgen met uw website. Op een groot aantal sites is het maken van startpagina links vast gratis te doen. Zelf kunt u ook een nieuwe startpagina website opzetten. Dit zal zeker bijdragen aan een betere positionering in Google. Extra online inkomen met uw startpagina website is een andere mogelijkheid. De aanschafkosten verdient u zo behoorlijk simpel weer terug. Het aanmaken van een RSS feed aan één van uw startpagina’s is een fluitje van een cent. Hiermee kunt u bijvoorbeeld nieuws tonen op één of meer dochterpagina’s. Over diverse onderwerpen zijn er RSS feeds te vinden. Op deze manier kunt u nieuws tonen over hetzelfde onderwerp in het geval dat de dochterpagina waarop u het nieuws plaatst.

De kans is groot dat verder u met een startpaginascript overweg kunt. De pagina Goede startpagina voorziet u van de benodigde informatie. Het script is met een paar eenvoudige handelingen aan de praat te krijgen. U hoeft niets te weten over programmeren of websites maken. Een voortreffelijke keuze indien u zelf niets weet over programmeren. Het script is gemaakt in de programmeertaal PHP. Met behulp van een aanmeldformulier kan een bezoeker behoorlijk simpel een eigen account aanmaken. Daarmee krijgen bezoekers de optie om zelf een nieuwe startpagina samen te stellen. De bezoeker kan een subdomein opgeven middels welke de startpagina vervolgens op te vragen zal zijn. Bovendien is het mogelijk om een naam en een omschrijving in te voeren.

Per afzonderlijke dochterpagina zijn verder de metagegevens voor de zoekmachines in te stellen. Hiermee leggen de zoekmachines het juiste verband tussen de zoekwoorden en de dochterpagina. Elke dochterpagina is op een andere manier samen te stellen. Helemaal bovenin uw website kunt u eventueel nog een Adsense blokje kwijt. Op dezelfde wijze kunt u daar een banner plaatsen. Dit kan een affiliate banner zijn. Op dezelfde manier kunt u voor een vast bedrag bannerruimte verhuren. Dat laatste is slim op de doen als u graag zekerheid heeft qua inkomsten. De periode en het te ontvangen bedrag liggen dan vast.