Eigen CMS website laten samenstellen

Ook als u betaalt voor het gebruikmaken van een website builder, kan het platform niet alles wat u wellicht zou willen. Uw mogelijkheden zijn afhankelijk van de keuzes die de ontwikkelaars van de website builder hebben gemaakt. Er kan een moment komen waarop u naar een andere website builder wilt overstappen. Meestal zal dat betekenen dat u lang bezig bent met content overzetten.

Een andere mogelijkheid is het gebruik van een CMS systeem. Daarbij heeft u een stuk meer vrijheid. Voluit geschreven staat CMS voor content management systeem. Een hele mond vol maar eigenlijk houdt het een tool in waarmee het beheer wordt vereenvoudigd. Het artikel Eenvoudige website laten samenstellen met CMS pakket voorziet u van meer informatie over CMS systemen. Het is mogelijk om uitbreidingen bovenop het CMS systeem te installeren. U heeft dus meer mogelijkheden dan bij een website builder. Daarnaast zult u webhosting en een eigen domein moeten hebben. Verwacht qua kosten niet meer dan een paar tientjes per jaar. Een domeinnaam zal hoogstens een tientje per jaar kosten. Voor webruimte zal het niet meer dan enkele tientallen euro’s per jaar zijn. En het komt regelmatig voor dat u voor het eerste jaar erg weinig hoeft te betalen.

Wat wel slim is om in de gaten te houden, is of het CMS systeem van uw keuze een database nodig heeft. Zorg dat u webruimte afneemt waarbij u een database kunt gebruiken. Onder andere uw website content zal in de database opgeslagen worden. De gegevens worden weer opgehaald uit de database in het geval dat uw website bezocht wordt.

De website aanpassen is een fluitje van een cent. Hiervoor heeft het CMS systeem een uitgebreid beheerpaneel. U komt in het beheerpaneel door in te loggen met uw administrator account. Dit account is gedurende de installatie van het CMS systeem aangemaakt. De installatie zal hiervoor een gebruikersnaam en wachtwoord aan u vragen. Het aanmaken van extra beheerders is daarbij mogelijk. Dit maakt een CMS systeem behoorlijk waardevol voor het werken in teamverband.