Eenvoudige website laten maken met CMS pakket

Ook wanneer u niets over websites maken weet, is het mogelijk om een eigen website te beginnen. Met de juiste tools kan dit vrij makkelijk worden gerealiseerd. Wilt u een website voor uw bedrijf beginnen of gaat het om een website voor privégebruik? In beide gevallen kan er op professionele wijze een website worden samengesteld. Het is de bedoeling dat u de CMS software op uw webhostingpakket installeert. Er zal een database worden gebruikt om de website content in weg te schrijven.

Installatie kan op verschillende manieren gebeuren. Soms moet u een bestand handmatig aanpassen en de gegevens van de databaseverbinding in het bestand plaatsen. Soms moet er voor het aanmaken van de database tabellen handmatig een script worden gedraaid. Maar het kan ook zijn dat dit wordt gedaan door een afzonderlijk script, die wordt aangeroepen tijdens de eerste keer dat u de website bezoekt. Als dat het geval is, zal het installatie script een hoop van de eerder genoemde handelingen voor u uitvoeren.

Bent u zich nog aan het oriënteren op een CMS pakket, dan kunt u het op besproken pakket meenemen in uw overweging. Bij het CMS programma wordt de mogelijkheid geboden om een demo website te bekijken. Of u het CMS programma wilt kopen of niet, kunt u onder andere op basis van de demo website besluiten.

Aan iedere pagina kunt u afzonderlijk zoekwoorden en een meta beschrijving koppelen. De door u ingevoerde gegevens worden vervolgens door het content management systeem in een voor de zoekmachines begrijpbaar formaat doorgegeven. U kunt projecten waar u trots op bent heel eenvoudig tonen op uw website in een klantenoverzicht. Dit klantenoverzicht kunt u gebruiken om een beeld te geven van wat u voor uw klanten betekent.

Ook is het plaatsen van een banner een fluitje van een cent. De beheeromgeving maakt dit gemakkelijk. U kunt meerdere banners koppelen binnen een banner groep. Vervolgens worden de banners automatisch afgewisseld.