Een website laten maken

Met behulp van een CMS systeem kunt u vrij simpel een website in elkaar zetten. Middels de beheeromgeving van het CMS systeem past u uw eigen website eenvoudig aan. Het artikel Simpele website laten samenstellen met CMS systeem bevat een verwijzing naar een goed CMS systeem. Middels de omgeving waarmee u de website beheert, maakt u moeiteloos een nieuwe pagina aan. Een wijziging is meteen zichtbaar op uw website.

Er bestaan 1 of meer CMS systemen voor ieder type website. Het aanmaken van de database tabellen gebeurt vaak met behulp van een installatiescript dat is meegeleverd. Het installatiescript maakt een beheerdersaccount voor u aan in de database.

Met behulp van een import script kunt u verder de inhoud van een bestaande website importeren in het CMS systeem. Bij het switchen tussen twee systemen komt dat regelmatig voor. Soms moet zo een import script op maat worden gemaakt voor een bepaalde situatie. Is het bronsysteem een vrij onbekend systeem, dan zal er meestal een nieuw script nodig zijn om te migreren.

U kunt de beheerpaneel gebruiken voor het aanpassen van uw eigen website. Verstand van de techniek is hierbij niet echt nodig. Installeren gebeurt vaak met behulp van een afzonderlijk installatiescript. Dit script maakt de benodigde tabellen aan in de database. Daarbij zal er een beheerdersaccount worden aangemaakt. Het komt meestal voor dat u de gewenste inloggegevens voor uw beheerdersaccount zelf mag kiezen.