Een nieuwe startpagina online zetten

U zult een Nederlandse startpagina via de zoekmachines snel gevonden hebben. Dit komt omdat startpagina’s een uitvinding van Nederlandse bodem zijn. In het buitenland zijn linklijsten vaak opgebouwd volgens een heel andere opmaak. Uiteindelijk was startpagina.nl de eerste website die is begonnen met de typische indeling in dochterpagina’s en rubrieken.

Voor linkbuilding zijn startpagina’s nog altijd zeer handig. Kosteloos kunt u op een aantal verschillende websites een eigen startpagina samenstellen. Op deze manier kunt u zonder extra kosten een aantal extra links plaatsen op verschillende websites. Zou u zelf graag een startpagina website willen hebben, dan is daarvoor een zogeheten startpaginascript in te zetten. U heeft een startpagina script, een domein en webhosting nodig voor uw eigen startpagina website. U kunt Startpagina script eens doornemen als u een dergelijk PHP script zou willen aanschaffen. Men kan betaalde links plaatsen, daarmee verdient u geld.

Binnen een handomdraai heeft een gebruiker van uw website een eigen startpagina gevuld met links. Hiervoor dienen zij zich wel eerst via het aanmeldformulier aan te melden op de website.. Met dit account kan de gebruiker inloggen en eigen startpagina’s aanmaken. Aanpassingen kunnen door een gebruiker alleen aan de eigen startpagina’s worden gedaan. Met een eigen startpagina website bent u beheerder met alle rechten. Dan kunt u wel alle startpagina’s wijzigen.

De bestanden van het startpaginascript moeten eerst naar de webruimte worden overgezet. Voert u in de adresbalk van uw browser de URL van uw website in, dan start het installatiescript. Er wordt om een aantal gegevens gevraagd. Tijdens de installatie bepaalt u bijvoorbeeld uw inloggegevens. Eenmaal geïnstalleerd dan kunt u ook de kleuren van uw startpagina website aanpassen via de beheerdersomgeving. Zo kan de ene rubriek een andere kleuren krijgen dan de andere rubriek.