Een Nederlandse startpagina maken

Vanzelfsprekend kunt ook u de trotse bezitter van een startpagina website worden. Een optie is om zelf een startpagina script te ontwikkelen. Een bestaand startpagina script gebruikt zal eenvoudiger zijn. Eigenlijk is een startpagina script een specifiek soort CMS pakket.

Een dergelijk script dient u op uw webhosting te installeren. Is het installeren goed gegaan dan kunt u beginnen met het aanmaken van dochterpagina’s. Ook is het voor bezoekers mogelijk zelf een startpagina op uw website aan te maken. Een interessante mogelijkheid van een startpagina script is het verkopen van links. Het is één van de vele manieren waarmee u online voor een extra inkomen kunt zorgen.

Het is hierbij voor u als beheerder niet nodig om iets handmatig uit te voeren. Het script kan zelf nagaan of de betaling gelukt is. Als het script ziet dat de betaling probleemloos is verlopen, dan wordt de link direct getoond op de website. Hoeveel een link plaatsing kost, dat kunt u op een simpele manier instellen bij het script. Voor een homepage link kunt u meer geld vragen dan voor een link vanaf een reguliere dochterpagina. Dit omdat een homepage link als waardevoller wordt gezien. Als u benieuwd bent naar nog meer mogelijkheden dan is Eigen startpagina een goed artikel. Wat u naast een script nodig heeft is een leuke domeinnaam en webhosting. Zodra u dit ook heeft kan het script worden geïnstalleerd op het webhosting pakket.

Een meegeleverd installatie script zal meestal de tabellen aanmaken in de database. Het aanmaken van de database tabellen hoeft u niet zelf te doen. Omdat het installatiescript veel voor zijn rekening neemt, is het installeren van het startpagina script niet heel lastig. Er is op uw website een formulier beschikbaar waarmee bezoekers zich kunnen aanmelden. Na aanmelding kunnen ze zelf een startpagina in elkaar zetten.