Een mobielvriendelijke advertentiewebsite runnen

U krijgt met een advertentie script een hoop functionaliteiten meegeleverd. Met het aanbieden van onder andere de topadvertentie is een inkomen te generen met uw advertentie website. U staat met een topadvertentie enige tijd bovenaan het overzicht met uw advertentie. Uit welke opties een adverteerder kan kiezen, is door u volledig te bepalen.

U kunt via het artikel Een mobielvriendelijke advertentie website bouwen meer lezen over een goed advertentie script. Voor het ontwikkelen is de scripttaal PHP gebruikt. Een database dient er ook op uw webhosting aangemaakt kunnen worden. Ook met weinig kennis van de techniek zult u waarschijnlijk geen problemen ondervinden tijdens het werken met het script. Tijdens de installatie maakt u een beheerdersaccount aan.

Voor het aanmelden als adverteerder is op uw marktplaats website een aanmeldformulier aanwezig. Na het invullen hiervan wordt een account aangemaakt. Met een eigen account kan men in de beheeromgeving nieuwe advertenties aanmaken. Ook kunt u extra opties aanbieden bij het plaatsen van een advertentie, waaraan u een bedrag kunt koppelen.

Bezoekers kunnen via een formulier reageren op een advertentie. Bij iedere advertentie is dit formulier gemakkelijk tevoorschijn te halen. Spam wordt daarbij zoveel mogelijk gefilterd en geblokkeerd. Het is ook mogelijk voor bezoekers om verdachte advertenties te melden.

Hoeveel advertenties er dienen te worden weergegeven per scherm van het advertentie overzicht, is hier ook aan te passen. Ook wijzigt u hier heel eenvoudig de op de website gebruikte kleuren.