Een marktplaats eenvoudig maken

Aan affiliate marketing is best leuk te verdienen. Met affiliate marketing kunt u optreden als een verkoopkanaal voor andere aanbieders van producten. Zou u bepaalde producten toch al aan anderen aanraden? Als u dan aan de promotie van het product kunt verdienen, is dat natuurlijk prachtig. Met een eigen website is affiliate marketing niet eens zo heel lastig te doen. Uw website is op diverse manieren in te richten voor affiliate marketing.

Zo komt de affiliate webshop voor. Dit heeft het uiterlijk van een webshop. De producten worden echter niet door de eigenaar van de affiliate webshop naar de klanten gestuurd. Het verzenden van de producten neemt de feitelijke verkoper voor zijn rekening. Het is ook mogelijk een online marktplaats te maken en daar de affiliate advertenties toe te voegen. Dit is met een advertentie script relatief gemakkelijk te realiseren. Hier volgt een link naar een artikel met meer informatie over zo een script: Een advertentie website betaalbaar starten. Zorg dan wel dat de advertenties niet verlopen, anders is het zonde van uw werk.

U kunt het zo instellen dat uw eigen marktplaats een platform voor adverteerders wordt, waaraan u geld verdient. Registratie verloopt via een formulier op uw advertentie website. Zodoende kan iedereen een adverteerdersaccount op uw marktplaats aanmaken. Dit gebruikersaccount kan worden gebruikt voor het beheren van de eigen advertenties. Bezoekers kunnen via een formulier reageren op een geplaatste advertentie. U kunt per categorie de belangrijkste zoekwoorden invoeren. U moet dan denken aan de zoektermen die u aan een rubriek wilt koppelen. U kunt het script zowel aan TargetPay als Mollie hangen. Zo kunt u de betaalprovider kiezen die uw voorkeur heeft.

Bezoekers kunnen via een formulier reageren op een advertentie. Met 1 muisklik haalt u dat formulier tevoorschijn. Daarbij let het script op of er spam wordt ingevuld. Bezoekers kunnen eventueel een klacht over een adverteerder indienen via een ander eenvoudig op te vragen formulier. De adverteerder kan bieden inschakelen. De topadvertentie biedt mogelijkheden om met een eigen advertentie website geld te verdienen. U stelt in de beheeromgeving vrij gemakkelijk in welke betaalde plaatsingsopties u biedt. U kunt verder nog banners bovenaan en onderaan de site plaatsen. U kunt bijvoorbeeld op deze wijze affiliate banners aan uw advertentie website toevoegen.