Een eigen startpagina samenstellen

Meer informatie over PHP is in dit artikel te vinden. Voor het maken van web scripts kiest men vaak voor deze programmeertaal. U kunt daarbij aan een startpagina script of een marktplaats denken. Het is zo dat u in HTML en CSS slechts de opmaak bouwt.

Met PHP legt u eenvoudig een verbinding met een database. Gaat u serieus met PHP aan de slag, dan kunt u na een tijdje ook de wat ingewikkeldere sites bouwen. U kunt ook kant en klare scripts aanschaffen wanneer u niet zelf wilt programmeren. Meer informatie hierover is te vinden op de pagina Startpaginascript. Het scheelt u ontwikkeltijd wanneer u een reeds bestaand script koopt. In dat geval hoeft u zelf niet te programmeren. Met een kant en klaar PHP script kunt u meteen met uw website beginnen. Dan hoeft u niet te wachten tot het PHP script gereed is. Het voordeel van een kant en klaar script is dat het vaak al uitgebreid is getest.

Bijna bij ieder webhosting pakket kunt u PHP scripts draaien. Soms moet er een installatie script worden gedraaid na het kopiëren van de bestanden naar uw webhosting pakket. Ook kan het zijn dat u een instelling in een bestand hier en daar goed moet zetten. De exacte stappen worden in de documentatie van het script vaak goed beschreven. Een script is vaak zo gemaakt dat het eenvoudig uit te breiden is. Natuurlijk dient u dan wel wat verstand van PHP te hebben.

U hoeft dan niet meer zelf een script te maken. Vertraging kunt u gemakkelijk oplopen als u problemen tegenkomt tijdens het bouwen. U loopt dit risico niet wanneer u een bestaand PHP script aanschaft. Daarbij zal het laten bouwen door een programmeur vaak een stuk duurder zijn dan het aanschaffen van een kant en klaar PHP script.